LA NOSTRA HISTÒRIA

1954
L
1954

Els inicis d’Olives Rosselló

Els orígens d’Olives Rosselló es remunten al 1954 a Llubí, Mallorca. El matrimoni format per Joan Rosselló i Magdalena Perelló comença a comprar tàperes que es recol•lecten al mateix municipi de Llubí i Campos. Les elaboraven de forma artesana per comercialitzar-les als principals mercats de les Illes Balears destacant els de Santa Catalina i de l’Olivar a Palma.

1972
L
1972

Expansió internacional

El caràcter emprenedor de Tòfol Rosselló, fill dels fundadors, impulsa les exportacions internacionals de les tàperes a països tan diversos com Mèxic, Sud-àfrica, Puerto Rico, Estats Units, Alemanya o Dinamarca.

1977
L
1977

Nova fàbrica a Llubí

La història d’Olives Rosselló es troba íntimament lligada al municipi de Llubí, ubicat al centre de l’illa. Al 1977 finalitzen les obres de construcció de la nova fàbrica d’elaboració i distribució a Mallorca i seu central de l’empresa.

1986
L
1986

Son Mesquidassa

L’adquisició de la finca de Son Mesquidassa a Felanitx fa realitat l’anhel de la família Rosselló de comptar amb una extensa terra de cultiu a Mallorca. Més de 100 hectàrees de terreny destinades en exclusiva al cultiu de la tàpera utilitzant els processos més avançats per obtenir un producte d’alta qualitat. Posteriorment, a principis del S XXI es decideix convertir la finca en una plantació d’olivera arbequina que forma part de la DO Mallorca.

1992
L
1992

Instal•lacions a Sevilla

El creixement d’Olives Rosselló és una constant al llarg del segle XX. L’increment de vendes porta l’empresa, al 1984, a construir una petita nau de processat de producte a Coria del Rio, Sevilla, epicentre de la producció de l’oliva de taula. Al 1992 s’inaugura la nova nau, amb més de 15.000 m2 i una maquinària de darrera generació.

2000
L
2000

Impulsant l’oliva trencada de la Serra de Tramuntana

Des dels inicis, Joan Rosselló, comprava grans quantitats d’oliva de la Serra cosa que contribuïa a mantenir diversos olivars i finques de gran extensió. Va ser a partir de l’any 2000 amb la embranzida que també li van donar la Cooperativa de Sóller i l’administració que es va popularitzar el consum de l’oliva trencada mallorquina.

2009
L
2009

Olis Balle, nou membre de la família Rosselló

Olives Rosselló adquireix Olis Balle, l’oli més emblemàtic de Mallorca. L’empresa referma la seva posició capdavantera en la venda d’oli i olives.

2019
L
2019

Innovació i sostenibilitat

La innovació i sostenibilitat són principis essencials per Olives Rosselló. A l’any 2019 s’inicia un projecte per cultivar fonoll marí a la finca de Corbera, Llubí. Per primera vegada, aquesta planta silvestre i protegida s’aconsegueix cultivar a l’interior de Mallorca després d’un meticulós procés de recol·lecció de llavor i preparació del camp de cultiu.