LA NOSTRA HISTÒRIA

1954
1954

Els inicis d’Olives Rosselló

Els orígens d’Olives Rosselló es remunten al 1954 a Llubí, Mallorca. El matrimoni format per Joan Rosselló i Magdalena Perelló comença a comprar tàperes que es recol•lecten al mateix municipi de Llubí i Campos. Les elaboraven de forma artesana per comercialitzar-les als principals mercats de les Illes Balears destacant els de Santa Catalina i de l’Olivar a Palma.

1972
1972

Expansió internacional

El caràcter emprenedor de Tòfol Rosselló, fill dels fundadors, impulsa les exportacions internacionals de les tàperes a països tan diversos com Mèxic, Sud-àfrica, Puerto Rico, Estats Units, Alemanya o Dinamarca.

1977
1977

Nova fàbrica a Llubí

La història d’Olives Rosselló es troba íntimament lligada al municipi de Llubí, ubicat al centre de l’illa. Al 1977 finalitzen les obres de construcció de la nova fàbrica d’elaboració i distribució a Mallorca i seu central de l’empresa.

1986
1986

Son Mesquidassa

L’adquisició de la finca de Son Mesquidassa a Felanitx fa realitat l’anhel de la família Rosselló de comptar amb una extensa terra de cultiu a Mallorca. Més de 100 hectàrees de terreny destinades en exclusiva al cultiu de la tàpera utilitzant els processos més avançats per obtenir un producte d’alta qualitat. Posteriorment, a principis del S XXI es decideix convertir la finca en una plantació d’olivera arbequina que forma part de la DO Mallorca.

1992
1992

Instal•lacions a Sevilla

El creixement d’Olives Rosselló és una constant al llarg del segle XX. L’increment de vendes porta l’empresa, al 1984, a construir una petita nau de processat de producte a Coria del Rio, Sevilla, epicentre de la producció de l’oliva de taula. Al 1992 s’inaugura la nova nau, amb més de 15.000 m2 i una maquinària de darrera generació.

2000
2000

Impulsant l’oliva trencada de la Serra de Tramuntana

Des dels inicis, Joan Rosselló, comprava grans quantitats d’oliva de la Serra cosa que contribuïa a mantenir diversos olivars i finques de gran extensió. Va ser a partir de l’any 2000 amb la embranzida que també li van donar la Cooperativa de Sóller i l’administració que es va popularitzar el consum de l’oliva trencada mallorquina.

2009
2009

Olis Balle, nou membre de la família Rosselló

Olives Rosselló adquireix Olis Balle, l’oli més emblemàtic de Mallorca. L’empresa referma la seva posició capdavantera en la venda d’oli i olives.

2019
2019

Innovació i sostenibilitat

La innovació i sostenibilitat són principis essencials per Olives Rosselló. A l’any 2019 s’inicia un projecte per cultivar fonoll marí a la finca de Corbera, Llubí. Per primera vegada, aquesta planta silvestre i protegida s’aconsegueix cultivar a l’interior de Mallorca després d’un meticulós procés de recol·lecció de llavor i preparació del camp de cultiu.